• NOLLASTA MAANLAAJUISEKSI 40 PÄIVÄSSÄ
    Tehokas uudelleen profilointi 74 Cervera -kaupassa.

Viimeisen viiden vuoden aikana on Cervera-kaupat muuttuneet dramaattisesti, perinteisestä erikoisliikkeestä moderniin, vähittäiskauppayritykseen. Vuonna 2017 yritys, jonka osti 2015 sijoitusrahasto AccentEquity, täysin uuden, huomattavasti puhtaamman ja kutsuvamman profiilin. Uudelleen profilointi tehtiin yhteistyössä FocusNeoin kanssa.

Cerveran markkinointipäällikkö Erika Dalle:

”Olimme jo toteuttaneet pienempiä muutoksia vähän turhan vaihtelevaan valikoimaan, ja keväällä 2017 aloitimme täysin uuden profilointiohjelman joka paremmin heijastaisi toimintaamme ja arvojamme. Uudelleen profilointi oli kokonaisvaltainen, logosta ja väreistä julkisivumainoksiin, koristeluun, sisustukseen ja kampanjamateriaaleihin.”

Luulajasta pohjoisessa Malmöön etelässä

Tärkeä tavoite oli lanseerata uusi Cervera samanaikaisesti maanlaajuisesti. 74 kauppaa Luulajasta pohjoisessa Malmöön etelässä, tarkoitti tämä melkoista haastetta. Erika Dalle uudestaan:

”Keväällä ja kesällä 2017 suunnitelimme yksityiskohtaisesti uuden profiilin toteuttamista. Aikaa vievä momentti oli valmistelut täysin uusia julkisivukylttejä varten, joiden pitää soveltaa vaihtelevaan arkkitehtuuriin, mikä taas vaatii yhteistyötä kiinteistönomistajien ja kauppakeskusten johtoportaan kanssa, jne. Se tarkoittaa meille paljon töitä, mutta FocusNeo toimitti sekä kyltit, että päällysteet. Kaikki meni kuitenkin hyvin, ja elokuun lopulla päästiin aloittamaan, ja valmiita oltiin lokakuun keskivaiheessa. 74 kauppaa kuudessa viikossa! Pari franchise -yksikköä saivat lisäaikaa, mutta olivat nekin valmiita ennen joulua.”

Megaportaaleista pikkukyltteihin

Jo talvella 2016/2017 piloottikauppa valmistui Norrtäljessä, jossa Cerveran markkinointitiimi yhdessä mainosyritys Silverin ja FocusNeoin kanssa, pääsivät kokeilemaan eri ratkaisuja tulevalle projektille.Stig Johansson oli projektipäällikkönä FocusNeoilla:

”Heti saatuamme tämän tehtävän otimme selvää mitä tarvitaan ja millä työskennellään, sekä piirustukset jokaiseen kauppaan, ulko- ja sisätilat.Lähdimme standardimoduuleista mutta edellytykset ja koot vaihtelevat suuresti, erittäin isoista portaaleista ja teippauksesta pieniin kyltteihin. Rakennustiimimme lähtivät Tukholmasta, Göteborgista, Malmöstä, Luulajasta ja Smoolannista ja käyttivät keskimäärin 1-2 vuorokautta joka paikassa. Vanhat revittiin ja uudet asennettiin paikoilleen. Kun kauppa oli saatu valmiiksi, seuraava jengi tuli paikalle tekemään töitä avajaisten ja kampanjatunnisteiden kanssa.”

CERVERASTA

Cervera on Ruotsin suurin ja johtava kauppaketju mitä tulee ruuanlaittoon, kattaukseen ja koristeluun. Ketjulla on tänäpäivänä 72 fyysistä kauppaa, sekä kaksi tavaratalokauppaa; NK Glas, Porslin&Kök Tukholmassa ja Göteborgissa. Cerverassa työskentelee n. 600 työntekijää, ja niiden tulos on n. 900 MSEK ja ovat AccentEquityn omistuksessa.

”Uusi visuaalinen maailma”

Uusi logo on harmaa ja valkoinen ja antaa sivistyneemmän ja samalla persoonallisemman ja kutsuvamman ilmeen. Värivalinnan ansiosta logo tulee tuntumaan modernilta useita vuosia eteenpäin, ja muotoilunsa vuoksi nimi tuntuu lähes käsinkirjoitetulta. Täydentävä turkoosi väri on käytössä lähinnä sisätiloissa, tarroissa ja muissa sisustusyksityiskohdissa.

”Olemme todellakin käyneet läpi kaiken”, sanoo Erika Dalle. ”Uudet vaatteet, uusi musiikki, uusi koristelu ja kaikki kommunikaatio…” Se on täysin uusi visuaalinen maailma ja samalla se tuntuu täysin luonnolliselta jatkolta vanhalle identiteetillemme. Spontaanit reaktiot jotka olemme saaneet asiakkailtamme ovat lähes kaikki olleet positiivisia. Uudelleen profilointi on tuonut mukanaan uudentuntuiset, raikkaat ja kutsuvammat kaupat. Vähintään yhtä tärkeää on tietenkin, että työntekijät ovat kokeneet toteutuksen positiivisena. Suuresta työstä huolimatta haitat ovat olleet minimaaliset.”

Jos haluat tietää lisää miten voimme auttaa sinua uudelleen profiloinnissa, olet tervetullut ottamaan meihin yhteyttä. kontakta oss.

FOCUSNEOIN TOIMITUS LYHYESTI

Kylttejä ja koristeita 74 kauppaan Luulajasta pohjoisessa Malmöhön etelässä

Projektinhallinta
Paikantarkistukset
Analyysi
Neuvonta
Ateljeekäsittely
Rakennusluvan hallinta
Rakennuspiirustuksia
Valmistus
Varastointi
Logistiikka ja rahti
Asennus
Dokumentaatio